Hundfoder med lång tradition
Ursprunget
År 1765 grundade Nikolaus Müller en liten spannmålskvarn i Wehringen an der Singold. Sex generationer senare, år 1853, producerades det första lättsmälta fodret för hundar där.
Idag har vi två egna laboratorier, ett stort team av veterinärer och strikta kvalitetskontroller för att säkerställa att din hund verkligen bara får det allra bästa varje dag. Dessutom producerar vi mat och barnmat i en andra fabrik bredvid.
Från fältet till skålen
Många av våra råvaror kommer direkt från regionen och levereras personligen av våra partners. Därefter kontrollerar och bearbetar vi ingredienserna noggrant genom att använda värme och ånga för att göra dem smältbara och hållbara.
Från råvarorna till det färdiga premiumhundfodret krävs många steg. För att ge dig en inblick i vår arbetsprocess, har vi här visat vår tillverkningsprocess.
Gårdsgård
De leverantörer vi litar på ansvarar för uppfödningen av djuren och odlingen av växtråvaran.
Leverans
En majoritet av våra ingredienser kommer från regionen. Våra medarbetare kontrollerar kvaliteten och tar prover. Ingredienserna vägs och mindre komponenter tillsätts för hand.
Malning och blandning
Receptet kontrolleras för främmande kroppar med hjälp av vibrerande skärmar och magneter. Därefter mals ingredienserna och blandas i cirka 4 minuter.
Thermotage mix®
Först ångas ingrediensblandningen försiktigt och värms upp i ungefär en minut. Sedan knådas den under tryck i extruderröret vid minst 90°C och pressas ner i krokettformarna.
Efterbehandling
Slutligen torkas kroketterna i 22 minuter vid cirka 125 °C för att nå en fuktnivå på högst 12 %. Därefter förädlas kroketterna med högkvalitativa oljor och antioxidanter och kyls ner.
Förpackning
Kroketterna genomgår sedan en ytterligare kontroll med metalldetektor och genomgår kvalitetskontroller i vårt eget laboratorium. Slutligen förpackas Goood djurfoder på ett miljövänligt sätt.